Redknapp určite dokončí sezónu s "kohútmi": "Chcem len jednu stoličku"

11.02.2012 Celý región

Londýn 11. februára (TASR) - Futbalové Anglicko hľadá po nečakanom odchode Fabia Capella nového hlavného trénera národného tímu. Jedným z horúcich ostrovných kandidátov na tento post je kouč Tottenhamu Hotspur Harry Redknapp, ktorý však chce rozhodne dokončiť sezónu s londýnskymi kohútmi, pričom ani v budúcnosti neplánuje sedieť súčasne na dvoch stoličkách.

Redknapp, ktorý sa svojim ofenzívnym prejavom odlišuje od tradičnej školy britských trénerov, sa zatiaľ k ponuke Anglickej futbalovej asociácie vyjadruje diplomaticky. "Ak príde ponuka, budem to musieť dôkladne zvážiť. Neviem si však ani predstaviť, že by som nedokončil sezónu s Tottenhamom, to je isté. Nevidím dôvod, prečo by som nemal zostať a veľmi by ma to prekvapilo," uviedol 64-ročný kouč, ktorého zverenci v Premiership strácajú z tretieho miesta na vedúci Manchester City sedem bodov.

Uplynulý týždeň bol pre Redknappa mimoriadne turbulentný. Len v stredu ho totiž súd zbavil obvinení z daňových únikov a nezákonného obohacovania sa. V rovnako čase ho však ostrovné médiá a futbaloví odborníci vrátane manažéra Manchestru United Sira Alexa Fergusona označili za ideálneho kandidáta pre Albión.

Atraktívny, ale aj veľmi náročný post, na ktorý rezignoval Talian Capello potom, čo bez jeho vedomia odobrala FA kapitánsku pásku Johnovi Terrymu, prisudzujú Redknappovi aj vďaka jeho súčasnému úspechu v Tottenhame. Kormidelník londýnskych kohútov má podľa šéfa FA Davida Bernsteina presne tie schopnosti, ktoré nový kouč kolísku futbalu potrebuje - silné motivačné schopnosti, skúsenosť s prácou so špičkovými hráčmi, snaha o atraktívny futbal, no najmä znalosť ostrovných pomerov a reálií.

"Lichotí mi, keď ma ľudia spájajú s touto pozíciou. Aj iní manažéri o mne povedali pekné veci a ich podporu si skutočne cením," povedal Redknapp, ktorý v roku 2008 senzačne doviedol FC Portsmouth k triunfu v Anglickom pohári. "Prevziať národný tím, to však skutočne náročná úloha. Anglicko už malo veľa skvelých trénerov od čias Alfa Ramseyho (pozn. tréner majstrov sveta z roku 1966). Ak sa to zdalo ťažké Capellovi, musí to byť náročné. Už len viesť anglický ligový tím, predstavuje enormný tlak, nie to ešte reprezentáciu krajiny. Myslím preto, že sa treba sústrediť len na jednu prácu," povedal Redknapp, ktorý svojimi slovami naznačil, že stret záujmom mu nehrozí.

V najbližšom prípravnom stretnutí Anglicka s Holandskom, ktoré je v pláne 29. februára, má tím viesť súčasný tréner anglickej reprezentácie do 21 rokov Stuart Pearce. Podľa informácií od FA možno bude na blížiacom sa európskom šampionáte viesť Albión dočasný tréner.

Informovali agentúry Reuters a AP.
 

Vyberte región